Tillbaka till Spanska

Spanska, A2

 • Lär dig användbara fraser
 • Få tillgång till ett språk som talas i tjugo länder och av över fyrahundra miljoner människor
 • Få inblick i den spanska kulturen

Spanska är ett av världens största språk och talas som modersmål av hela 386 miljoner människor. I norden förknippas språket ofta med ett av våra mest beresta resmål, Spanien. Att kunna göra sig förstådd på spanska ger din resa ett otroligt mervärde och öppnar upp för att upptäcka mer av den spanska kulturen. !Nos Vemos!

Innehåll
Målet är att du ska kunna delta i samtal som innehåller ett enkelt och direkt utbyte av information om välkända ämnen. Utgångspunkten är att du ska öva dig i att kommunicera. Vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du får bra baskunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Du lär dig också mer om kulturen i Spanien och Latinamerika.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 10 veckor. Du får träna på muntliga övningar och läsa enkla texter. Fokus ligger också på att lyssna på dialoger, korta berättelser och genomgång av grammatiken. Enkla dialoger, parövningar, uttalsövningar och rollspel är inslag i undervisningen.

Förskunskaper
Kursen vänder sig till dig som har läst ca 40 studietimmar (2 terminer) eller har motsvarande kunskaper. Du kan uppfatta huvudinnehållet i korta, tydliga och enkla budskap. Du kan fungera i enkla sociala samtal.
Vi utgår från Europarådets nivåskala, vilken är indelad i 6 steg: A1 - på denna nivå har du ytterst begränsade kunskaper och är näst intill nybörjare. A2 - du har fortfarande relativt lite kunskaper. B1 - du börjar få grepp om språket och du kan uttrycka dig ganska bra i vissa sammanhang. B2 - du har goda kunskaper. C1 och C2 - är avancerade nivåer. Befinner du dig på dessa nivåer har du ofta studerat språket på universitet eller motsvarande. Du talar och skriver språket obehindrat.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår ej i deltagaravgiften. Vi använder oss av boken Caminando 1, 4:e upplagan (2014) av Elisabet Waldenström, Ninni Westerman, Märet Wik-Bretz, Åsa Gustafsson och Åsa Bretz. ISBN 978-91-27-43714-2. Boken finns att beställa på bland annat bokus.com och adlibris.com

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkoden som finns på din kallelse.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Halmstad, Söndrumsvägen 35, HALMSTAD (Karta)
 • Ledare: Edith Olson
 • Start: den 29 januari 2018
 • Dag och tid: Måndag 17:30-19:00
 • Kurstimmar: 20
 • Tillfällen: 10
 • Kursnummer: 17516
 • Pris: 1395 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Halmstad HALMSTAD

Söndrumsvägen 35, 30237 HALMSTAD
Telefon: 035-10 02 20

Medborgarskolan Halmstad/Hylte
Söndrumsvägen 35
30237 HALMSTAD

035-10 02 20
halmstad@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Halmstad

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan