Tillbaka till Matlagningskurser

Ät som på stenåldern - Paleo, stenålderskost

Att äta enligt liknande principer som våra förfäder gjorde blir allt mer populärt. På flera håll i världen är stenålderskost en av de största kosttrenderna, som förstärks av många nya böcker, restauranger och förespråkare. Kosten går ut på att äta fisk, kött, fågel, ägg, nötter, frön, grönsaker, bär och frukt men utesluta ”nya” livsmedel som spannmål, mejeriprodukter, socker och processad mat. Men hur gör man denna till synes karga kost välsmakande, spännande och enkel?

Innehåll
Vi varvar teori med praktik och lagar goda middagar enligt stenåldersprinciper. Du får massor av tips till en enkel vardag utan spannmål och mejeriprodukter. Dessutom får du en grundlig genomgång av vad stenålderskost är och vilka fördelar det kan innebära.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avslutar med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna "Good mood food" 2015 ,"Ärlig mat" 2016, och "Supersnacks" 2017. Läs gärna mer här: www.rasmart.se

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Ulrika håller i flera kurser, bl a paleo, kål i fokus, raw godis och näringslära. Hon håller också i ett antal utbildningar inom raw food, vegankock, näringslära och hälsokock. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Föreläsning med Peter Streijffert
Onsdag 11 oktober

Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!