Tillbaka till Körsång

Badrumskören

Kören för ALLA som tycker om att sjunga! Vår ledstjärna är sångglädje och vi sjunger bl a visor, jazz och musikal. Vid terminens slut avslutar vi med konsert för släkt och vänner. Under hösten ses vi vid 12 tillfällen och våren 14 tillfällen. De senaste åren har vi varit en kör på ca 80 glada sjungande människor, det hoppas vi bli även nästa termin med dig!

Det är i flera vetenskapliga studier bevisat att körsång är välgörande för både kropp och själ. Sången och gemenskapen sätter fart på massor av positiva reaktioner i din kropp. Kom med du också och upptäck den musikalitet som finns inom dig!

INNEHÅLL
Vi håller oss mestadels till välkända sånger ur olika genrer och provar också på att sjunga enkel stämsång.

Vi fokuserar på tre viktiga saker:
*Trevlig samvaro - Gott kamratskap, trygghet och en avspänd atmosfär är viktiga ingredienser för att våga!
*Träning och utveckling av instrumentet - Vi använder det allra finaste musikinstrumentet av alla, nämligen vår egen röst. Den behöver tränas och utvecklas för att kunna låta som vi vill.
*Det musikaliska uttrycket – Rösten måste inte alltid låta fin och vacker. Det centrala är att hitta den musikaliska känslan i sången. Ibland kan det till och med vara bra om det får låta riktigt fult!

UPPLÄGG
Vi träffas varje onsdag i 10 v.
Vi använder piano komp och musikbakgrunder

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. OBS! du som varit med tidigare terminer måste själva åter anmäla dig till nästa termin. Du blir alltså inte automatiskt kallad som tidigare pga av för mycket missförstånd.

KURSMATERIAL
Lösa blad med sångtexter.

KURSLEDARE:
Lena Strömbäck som har stor erfarenhet av sång/körsång.

Alla våra ledare skall ha genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledar utvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.


Varmt Välkommen!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor