Tillbaka till Grafisk konst

Mönsterrapportering i Illustrator


Anna Holmberg älskar att skapa mönster med mycket färg och form. I grunden är hon biolog men bestämde sig för att byta inriktning och idag designar hon bland annat mönster under namnet By Malevik. Även om vissa skisser blir till i hennes skissblock skapas de allra flesta direkt på en surfplatta eller i datorn - Anna ser det kreativa och glädjen i att skapa digitalt.

Innehåll och mål
Vi jobbar med papper, penna, olika appar för surfplattor och programmet Illustrator. Du lär dig från grunden att steg för steg göra en mönsterrapport med Illustrators mönsterfunktion. Målet är att du utifrån dina egna skisser ska kunna skapa en mönsterrapport i Illustrator, en rapport som du kan till exempel kan trycka tyger och tapeter av.
Efter kursen kommer du kunna arbeta vidare med dina egna projekt.

Upplägg
Under kursen utgår du från en egen enkel blyertsskiss som du får lära dig att digitalisera på olika sätt. Du arbeta med färg och form och skapar ditt mönster i Illustrator. Du får lära dig hur du sparar rapporten för leverans till ett tryckeri för digitaltryck. Anna visar tekniker och ger tips på hur man skapar mönster direkt i datorn.
Undervisning sker fredagen den 20/10 18:00- 20:15 samt helgen 21/10 och 22/10 kl 10:00 - 16:00.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig framförallt till nybörjare men även fortsättare är välkomna.

Kursledare
Anna Holmberg är illustratör och är en erfaren kursledare.
Läs mer om henne på bymalevik.com

Kursmaterial
Under kursen kommer vi att utgå från blyertsskisser som vi digitaliserar och sedan skapar ett möns-ter av. Har du redan nu skisser som du vill arbeta med får du gärna ta med dem. Det kommer att finnas tid till att skissa under kursen.
Ta gärna med en surfplatta då vi kommer testa olika appar när vi skapar.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Det här är kursen för dig som vill komplettera ditt CV och för dig som vill lära dig svetsning för privat bruk.

Kommande kursstarter

I denna kurs lär du dig att sy en tote bag i kraftig canvas med läderhandtag tillsammans med Anton Sandqvist.

Anmäl dig här!

Det är roligt att måla! För dig som aldrig målat tidigare och vill lära dig från grunden eller vill utveckla ditt måleri.

Visa kurser

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem