Tillbaka till Släktforskning

Släktforskning - Soldater i krig och fred

  • Lär dig om släktforskning på nätet
  • Hitta dina rötter samtidigt som du lär dig om släktforskning
  • Lär dig släktforskningsprogram

Innehåll och mål
Vi följer spåren från människor som gjordes till soldater, söker i arkiv och gör studiebesök på Krigsarkivet och på Armémuseum. Du har redan gått en kurs i släktforskning och stött på en eller flera soldater bland dina anfäder som du vill veta mer om.

Förkunskaper
Det här är en fördjupningskurs i släktforskning, du bör ha gått en grundkurs i släktforskning eller motsvarande, och det är viktigt att du är van att söka information via dator.

Kursledare
Eva Edberg är erfaren kursledare, och har fördjupat sina kunskaper inom soldatforskningen. Hon har också forskat i svensk folklig dans från 1700- och 1800-talet både teoretiskt och praktiskt och är verksam som dansledare. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du behöver inte någon kursbok.

Utvecklingsmöjligheter
Släktforskning tar tid, på en grundkurs får du hjälp att komma igång, men själva forskningen gör du på egen hand, hemma vid din dator eller på bibliotek och arkiv som tillhandahåller släktforskarprogram. När du gått en grundkurs och kommit igång med din släktforskning är du välkommen att fortsätta med en fördjupningskurs eller någon av våra kurser med speciellt fokus.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Behöver man gå en kurs i släktforskning när allt verkar finnas på nätet? Mängden av information gör att man lätt hamnar snett och börjar följa fel Per Persson, samla på någon annans släktingar eller missa barn på bygden och okända föräldrar.

Släktforskning grund och fördjupning, Släktforskning online, Släktforskning i Finland

Se kommande kursstarer

En introduktionskväll till släktforskning, där vi också tar upp DNA, immigrantforskning och att släktforska i andra länder.

Anmäl dig här!

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel

Liv i universum/ Erik Zackrisson, Överlev i vildmarken/ Lars Fält, Kärlekens koreografi/ Allan Linnér och Anders Nyman, Om oro/ Anna Kåver, Psykologi i vardagen/ Jonas Ramnerö och Tobias Lundgren, Nordisk mytologi/ Katarina Harrison Lindbergh

Visa alla föreläsningar