Tillbaka till Dans

Dans - Stepp - Tapdance

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Stepp var det första uttrycksmedlet i den afroamerikanska kulturen som jazz, swing och hip hop härstammar ifrån.

Innehåll och mål
Stepp är både dans och musik och bygger på rytmiska kombinationer, synkoper och fraseringar och är både dans och musik i ett.
Hållning, rytmkänsla, koordination och styrka förbättras.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper. Du arbetar på individuell nivå, och kursen är lämplig för dig som känner dig som en nybörjare, men du kan gå flera terminer i samma grupp. Kursen vänder sig till vuxna, men du är välkommen från övre tonåren.

Kursledare
Jonas Nermyr är erfaren dansare, kursledare och koreograf sedan 2009 med fokus på stepp. Han är grundare och arrangör av Stockholm Tap Festival, Europas och en av världens största steppdansfestivaler. Jonas var en drivande medlem i swingdanskompaniet Basie's Bunch i 10 år och turnerade till bland annat New York, Washington och London. Tidigare tävlade han i lindy hop i 12 år, var med i svenska landslaget och största meriterna är VM-silver och SM-guld 1999 samt NM-silver 2001. Jonas dansar bland annat i Rolling Stones officiella musikvideo, "Plundered My Soul". Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Din lärare sammanställer ett kursmaterial lämpligt för gruppens nivå. Du behöver inte köpa någon kursbok.
För nybörjare är det inte nödvändigt att ha speciella steppskor, du kan börja med inneskor med lädersula som sitter bra på foten. Observera att det inte fungerar med gymnastikskor eller skor som ger svarta märken på golvet.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Drömmer du om tåspetsskor och tyllkjolar? Du får börja med att träna grundläggande balettsteg och positioner.

Balett

Liv i universum/ Erik Zackrisson, Överlev i vildmarken/ Lars Fält, Kärlekens koreografi/ Allan Linnér och Anders Nyman, Om oro/ Anna Kåver, Psykologi i vardagen/ Jonas Ramnerö och Tobias Lundgren, Nordisk mytologi/ Katarina Harrison Lindbergh

Visa alla föreläsningar

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel