Tillbaka till Dans

Dans - Bugg

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Innehåll och mål
Boogie woogie-influerad ”snurrbugg” som fungerar till all musik som bygger på 4 takter. Du lär dig att lyssna på takten och grundläggande steg.

Upplägg
Du börjar med grundläggande takter, och kommer snabbt igång med att dansa. Stor vikt läggs vid att öva på att föra och följa, och du lär dig kommunicera tydligt med din danspartner.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper. Du arbetar på individuell nivå, och kursen är lämplig för dig som känner dig som en nybörjare, men du kan gå flera terminer i samma grupp. Kursen vänder sig till vuxna, men du är välkommen från övre tonåren.

Kursledare
Eddie Herlin är erfaren och uppskattad kursledare.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du behöver ha bekväma dans-/inneskor med lädersula som sitter stadigt på foten.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Drömmer du om tåspetsskor och tyllkjolar? Du får börja med att träna grundläggande balettsteg och positioner.

Balett

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort

Kostnadsfria kurser i svenska och samhällskunskap för asylsökande.

Läs mer / Read more

Liv i universum/ Erik Zackrisson, Överlev i vildmarken/ Lars Fält, Kärlekens koreografi/ Allan Linnér och Anders Nyman, Om oro/ Anna Kåver, Psykologi i vardagen/ Jonas Ramnerö och Tobias Lundgren, Nordisk mytologi/ Katarina Harrison Lindbergh

Visa alla föreläsningar