Tillbaka till Friskvård

Yoga - Satyanda passar för både nybörjare och de som redan kan lite

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Yoga skapar balans i kroppens energisystem. Du uppnår fysisk och psykisk hälsa genom sköna, stretchliknande rörelser med koordinerad andning. Den inre balansen minskar stressen och gör dig öppen för ett bättre liv

Innehåll
Under kursen får du lära dig olika yogaövningar. Vi utför yogan i ett lugnt tempo och balanserar kroppens energiflöden. Att utöva yoga kan leda till att du får:
- Bättre kroppshållning
- Fysisk avspänning
- Mental avslappning
- Större kroppskännedom
- Förbättrad andningsfunktion

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas vid 8 tillfällen, enligt satyandatraditionen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla kan lära yoga oberoende av ålder och hälsotillstånd eftersom yoga anpassas till den enskilda personen.

Kursledare
Marie Ryman har många års erfarenhet av att undervisa i yoga.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig kläder som är sköna att bära och som du känner dig ledig i. Vi utövar yoga barfota. Ta också med dig din egen yogamatta.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer i så fall.
Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare