Tillbaka till Livsåskådning och filosofi

Filosofi - har livet mening?

Innehåll och mål
I samtal och gruppdiskussioner undersöker vi begrepp som kunskap, rätt och fel, gott och ont. Vi pratar om språk, mening och sanning och förstås, existentiella frågor. Diskussionerna baseras på texter där du som deltagare har möjlighet att påverka urvalet.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, bara nyfikenhet och ett öppet sinne.

Kursledare
Sofia Wrangsjö är styrelseledamot i Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis, och hon leder regelbundet workshops och grupper i filosfiska samtal.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du behöver inte köpa en specifik kursbok, men kommer att få lästips utöver det material du får på kursen. Diskussionerna baseras på texter där du som deltagare har möjlighet att påverka urvalet.

Bra att veta

OBS! Nytt startdatum 8/3! Uppehåll 15/3.

Rabatt på Bokus
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

Anmälan

Träna balett! Vi har flera kurser för vuxna att välja mellan!

Se våra balettkurser

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har många olika kurser i retorik att välja mellan.

Hårstylistens yrke är nära sammanlänkat med make up-artistens med främsta uppgift att styla hår och göra håruppsättningar.

Utbilda dig till hårstylist

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus