Tillbaka till Skrivarcirkel

Skriv din historia 55+ Fördjupning

För dig som gått grundkursen eller motsvarande och vill skriva mer.
Att skriva med utgångspunkt i sitt eget liv är grundläggande för de flesta blivande skribenter. Oavsett om du vill skriva autofiktion, där du kan låta fantasin spela utifrån givna förutsättningar, eller om du vill skriva ned din livsberättelse för att dela med barn och barnbarn finns berättartekniska knep som gör din text läsbar och betydelsefull även för andra.

Innehåll
Samla material: Hur ska man minnas allt? Är allt väsentligt? Vi arbetar med övningar som återskapar både vardagliga detaljer och mer omvälvande händelser.
Gestaltning: Använda berättargrepp som gör skildringen av människor, stämningar och situationer levande.
Fullfölja: Slipa på texter och skriva om. Skriva sig fram till den röda tråden.
Utveckla: Hur fri kan jag vara? Hur mycket bör jag berätta, och hur mycket får jag fabulera?

Upplägg
Vi ses fyra lördagar; 9/9, 23/9, 28/10 och 9/12 kl 10.00-14.00. Du får hemuppgifter och vi läser och diskuterar varandras texter.

Förkunskaper
Grundkurs eller motsvarande.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Inga kostnader för material tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter
Bland våra skrivkurser hittar du en stor variation på kortare och längre kurser och utbildningar där du kan fördjupa ditt intresse.

Bra att veta
Våren 2016 inleder Medborgarskolan ett nytt samarbete med tidskrifterna Forskning och framsteg, Modern Psykologi, Modern Filosofi och Språktidningen. Du som väljer att delta i den här kursen hittar ett bra erbjudande här <http://vetenskapsmedia.se/medborgarskolan>

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Ett nytt språk öppnar bokstavligen nya världar – inte bara när du är på plats i landet utan också när du surfar på internet. Tänk att kunna läsa om världsnyheter i Le Parisien eller vad italienska Vogue skriver om mode. Vi erbjuder kurser i 28 språk i olika nivåer – Gör slag i saken och anmäl dig till en språkkurs idag

Här hittar du alla våra språkkurser!

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning

Missa inte höstens nyhet

Månadens hemliga språk är en serie kostnadsfria prova-på-lektioner av fyra olika språk vid fyra olika tillfällen. Men vilka språk det blir får du veta först när du kliver in i lektionssalen!

Se höstens tillfällen här