Tillbaka till Samhälls- och beteendevetenskap

CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET: Krisberedskapsutbildning - 72 timmar

På senare tid har vi haft skyfall, stormar, vattenföroreningar och elavbrott på flera platser i Sverige och i slutet av augusti rasade den stora skogsbranden i Västmanland. Detta har ökat vår medvetenhet om hur sårbara vi och vårt samhälle är. Medborgarskolan samarbetar med Civilförsvarsförbundet och genomför föreläsningen ”72 timmar - Är du förberedd när en kris inträffar i samhället?”

Vem tar egentligen ansvar för mig och mina anhörigas säkerhet vid en allvarlig händelse eller kris som slår ut normala samhällsfunktioner och hur kan jag själv påverka min säkerhet?

72 timmar är ett begrepp inom krisberedskap och är så länge varje enskild människa bör vara förberedd för att kunna klara sig själv (utan värme, vatten, el, mat etc.) i en krissituation.

72 timmar är föreläsningen som ger dig kunskap om kommunens krisberedskap och vilket ansvar du har som privatperson när en kris inträffar.

1 timmes föreläsning ger 72 timmars trygghet.

Efter informationstillfället kommer du att ha stärkt din förmåga att själv kunna hantera konsekvenserna av en kris. Du lär dig hur du tillgodoser de grundläggande behoven som mat, vatten, värme och information när det sker svåra störningar i viktiga samhällsfunktioner, till exempel elavbrott eller översvämningar.

Föreläsningen är kostnadsfri och riktar sig till alla. Ge dig själv, familj, vänner och grannar förutsättningarna för att klara en allvarlig händelse eller kris.

INNEHÅLL
Du får information om:
- Krisberedskap
- Storm
- Översvämning
- Brand
- Terrorhot
- Vilket ansvar du som enskild har

UPPLÄGG
1 timmes föreläsning.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

BRA ATT VETA
Föreläsningen sker i samarbete med Civilförsvarsförbundet. Föranmälan krävs, först till kvarn gäller.

Som förening/grupp kan du boka denna föreläsning efter eget önskemål på datum och tid - hör av er så berättar vi mer !

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

033-20 77 40

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare