Tillbaka till Friskvård

Överlev i vildmarken - Lars Fält

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Att fixa en tillfällig bostad i snö, tillverka en bågsåg eller en paddel mitt ute i skogen. Som vildmarksexpert har Lars Fält samlat kunskap bland annat från inuiter, samer och indianer. Här beskriver han hur du bäst förbereder dig för en tur i vildmarken, hur du utrustar dig och vilka verktyg du inte klarar dig utan. Du får också veta hur du orienterar dig och vad du ska tänka på om du råkar ut får en olycka.

Föreläsare
Lars Fält är en auktoritet när det gäller uteliv och överlevnad, både i Sverige och internationellt. Han var tidigare chef för Försvarets Överlevnadsskola och han är även utbildad överlevnadsinstruktör vid engelska SAS och amerikanska Special Forces. Han mötte tidigt ursprungsbefolkningar i olika delar av världen och fick stor respekt för deras kunskap och syn på livet. Många av dessa kontakter har sedan följt Lars Fält genom livet och utgjort en viktigt kunskaps- och inspirationskälla för utveckling och anpassning av överlevnadstekniker. Lars har skrivit flera böcker om friluftsliv, överlevnad och skogsliv - i höst är han tillsammans med Ray Mears aktuell med boken ”Vildmark”.

Lokal
Föreläsningar kan flyttas. Läs informationen på kallelsen!

Bra att veta
Föreläsningen pågår ca 2 timmar inklusive paus.

Rabatt på Bokus
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

Anmälan

En diplomutbildning för dig som antingen vill börja din framtid som make up-artist eller bli bättre på att sminka dig själv.

Visa utbildningar

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har många olika kurser i retorik att välja mellan.

Hårstylistens yrke är nära sammanlänkat med make up-artistens med främsta uppgift att styla hår och göra håruppsättningar.

Utbilda dig till hårstylist

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus