Tillbaka till Psykologi

Om oro - att leva med tillvarons ovisshet - Anna Kåver

En föreläsning med fakta, reflektioner, optimism och förhållningssätt

Att oroa sig är allmänmänskligt, begripligt och till och med konstruktivt ibland. Men det kan också göra det svårare att leva fullt ut. Oron speglar en känsla av brist på kontroll över livet. Vi känner otillräcklighet och ängslan över att inte leva upp till de krav, verkliga eller inbillade, som tillvaron ställer. Kommer jag att duga? Kommer jag att bli älskad? Kommer det att finnas mening i mitt liv? Vi oroar oss över vår psykiska och fysiska hälsa, över ekonomin, prestationer på arbetet, döden, barnens välmående, ensamhet, terror och miljöförstöring. Anna Kåver lyfter fram tre perspektiv på oron - det filosofiska/existentiella, det psykologiska och det biologiska. Med ett förhållningssätt grundat i närvaro, acceptans, engagemang och självomsorg blir det lättare att förstå och hantera oro.


Om föreläsaren
Anna Kåver är legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi, handledare och författare. Hon är verksam i privat mottagning, med handledning och utbildning på universitetet och med forskning och behandlingsutveckling för patienter med Borderline personlighetssyndrom i psykiatrin. Hon har skrivit sju böcker inom området KBT, bland annat "Social fobi. Att känna sig granskad och bortgjord" samt "Att leva ett liv, inte vinna ett krig. Om acceptans." I höst är hon aktuell med boken ”Oro – att leva med tillvarons ovisshet”.

Lokal
Föreläsningar kan flyttas inom Stockholms innerstad. Läs informationen på kallelsen.

Bra att veta
Föreläsningen pågår ca två timmar inklusive paus.

Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Rörstrands Slott , Rörstrandsgatan 5, Stockholm (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 18 oktober 2017
  • Dag och tid: Onsdag 18:30-20:30
  • Kurstimmar: 1
  • Kursnummer: 19129
  • Pris: 290 kr

Fullsatt

Rörstrands Slott Stockholm

Rörstrandsgatan 5, Stockholm
Telefon: Kursadmin.: 010-157 63 61 Övriga frågor: 010-157 60 00

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Hårstylistens yrke är nära sammanlänkat med make up-artistens med främsta uppgift att styla hår och göra håruppsättningar.

Utbilda dig till hårstylist

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus

En diplomutbildning för dig som antingen vill börja din framtid som make up-artist eller bli bättre på att sminka dig själv.

Visa utbildningar

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har många olika kurser i retorik att välja mellan.