Tillbaka till Historia

Nordisk mytologi - saga och verklighet - Katarina Harrison Lindbergh

Den nordiska mytologins persongalleri och begreppsvärld ger en fascinerande inblick i hur människor som levt före oss uppfattade världen. Sagohjältar och gudar kan begå handlingar som idag framstår som långt ifrån hjältemodiga. Kvinnor är völvor, krigare och mördare. Män svär eder, dödar och dör för heder och av plikt. Gudarna skapar och förgör. Bland källorna som kan ge oss kunskap märks arkeologiska utgrävningar, runstenar och eddadiktning. Katarina Harrison Lindbergh berättar också vilka skillnader som fanns mellan den verkliga trosutövningen och de spännande gudasagor som roade människor lika mycket för tusen år sedan som idag.

Föreläsare
Katarina Harrison Lindbergh är föreläsare och författare, aktuell med boken ”Nordisk mytologi från A-Ö”.

Lokal
Föreläsningar kan flyttas. Läs informationen på kallelsen!

Bra att veta
Föreläsningen pågår ca 2 timmar inklusive paus.
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Behöver man gå en kurs i släktforskning när allt verkar finnas på nätet? Mängden av information gör att man lätt hamnar snett och börjar följa fel Per Persson, samla på någon annans släktingar eller missa barn på bygden och okända föräldrar.

Släktforskning grund och fördjupning, Släktforskning online, Släktforskning i Finland

Se kommande kursstarer

En introduktionskväll till släktforskning, där vi också tar upp DNA, immigrantforskning och att släktforska i andra länder.

Anmäl dig här!

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort

Kostnadsfria kurser i svenska och samhällskunskap för asylsökande.

Läs mer / Read more