Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Båtradio

Båtradio SRC (tidigare VHF-certifikat)

  • Bästa hjälpen på sjön - lär dig VHFen
  • Här får "kom" en helt ny betydelse. kom!
  • Detta certifikat gäller utomlands

Med VHF ombord kan du alltid få kontakt med omvärlden, stämma av vädret, boka hamnplats samt kontakta andra båtar. VHF kan enkelt beskrivas som båtägarens livlina till land. För att få använda VHF båtradio behöver du ha ett SRC/VHF-certifikat.

Innehåll
Du lär dig vilka regler som gäller för kommunikation av nöd- och varningsmeddelanden till sjöss samt om annan radiotrafik. Vi går igenom teori och gör praktiska övningar i hantering av radion. Sista sammankomsten avslutas med examination enligt nämnden för båtlivsutbildnings regelverk. Kostnad för examinationen tillkommer med 450 kronor och betalas direkt till förhörsförrättaren.

Certifikatet intygar kunskaper om VHS som ska innehålla GMDSS som finns med i certifikat som är tagna efter år 2000. Om du har VHF på din båt måste du ha detta nya Short Range Certificate för att få lov att använda den.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under tre sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar ca 5x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper inom båtradio.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Vi använder oss av boken VHF till sjöss med ISBN: 9789163746598. Köp din bok så snart du får hem din kallelse. Du beställer den enklast via Bokus.com. Tänk på att ta med dig legitimation och intygsbok till examinationen.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka innan kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor