Tillbaka till Matlagningskurser

Indisk matlagning

Låt det hetta till! Indierna anser att matlagningen är en gudomlig konst. Kanske är det därför som maten blir så god och är så uppskattad även i andra länder. Vi lagar het, mustig mat som får livsandarna att vakna. Ett urval av härliga, läckra och spännande rätter från söder till norr.

Innehåll
Vår kock Jonas Arbman har noga valt ut förstklassiga råvaror och komponerat en meny med ett urval av rätter.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avslutar med en gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. Hos oss hittar du en mängd kurser med Jonas som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning