Tillbaka till Matlagningskurser

Vegetarisk matlagning med böner, ärtor och linser

Baljväxter är framtidens livsmedel. De smakar gott, är vackra och hälsosamma. Dessutom klimatsmarta. Här lagas både tillbehör, huvudrätt och dessert.

Innehåll
Divya Jagasia med rötterna i Indien planerar en god vegetarisk måltid där baljväxterna spelar huvudrollen.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Ni pratar om bönor och ärtor och lär er mycket om olika råvaror och vad de används till. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Divya Jagasia är född i Bombay, uppväxt i Indien och i USA. Divya är ordförande i Baljväxtakademin. Hon är kostvetare, brinner för vegetarisk mat och lagar helst indiskt och mexikanskt.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här