Tillbaka till Matlagningskurser

Gör julgodis

En dag i köket då vi gör massor av sötsaker med juliga smaker. Marmeladkonfekt, kola, fudge och choklad. Med smör, grädde och socker.

Innehåll
Med ekologiska produkter så långt det är möjligt lagar vi godis på smör, grädde och socker.

Upplägg
Genomgång av recept, råvaror, processer och utrustning. Mycket prat om ingredienser, temperaturer och tekniker. Alla lagar av allt och du går hem med bästa lördagsgodiset.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, ett intresse räcker långt!

Kursledare
Emilia Frankén – Utbildad kock och kostekonom från Uppsala Universitet med ett brinnande intresse för det vegetariska köket. Emilia arbetar som egenföretagare och kostekonom, och arbetar med olika uppdrag i sin vardag kring mat och måltider. Emilia har erfarenhet av att arbeta inom storkök och har specificerat sig på allergikoster/specialkostmatlagning och har goda kunskaper inom området. Men det söta baket är också en favorit. Besök gärna Emilias hemsida för att läsa mer om hennes företag på: www.emiliakonsult.com
Kursledaren har arbetat hos Medborgarskolan under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om söta kurser på Medborgarskolan. Vill du gå en mer omfattande kurs, se Konditorutbildningen.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Föreläsning med Peter Streijffert
Onsdag 11 oktober

Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser