Tillbaka till Matlagningskurser

Laga vegetarisk julmat

Julbordet måste inte bara bestå av dignande feta korvar och maffiga pastejer! Idag fokuserar vi på ett urval av vegetariska rätter med klassiska julsmaker.

Innehåll
Med ekologiska produkter så långt det är möjligt lagar vi lakto-ovo vegetariska recept för julbordet, och provsmakar här tillsammans det vi lagat.

Upplägg
Genomgång av recept, råvaror, processer och utrustning. Mycket prat om ingredienser och tekniker. Alla lagar av allt och du går hem med inspiration för julhelgens matlagning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, ett intresse räcker långt!

Kursledare
Emilia Frankén är utbildad kock och kostekonom från Uppsala universitet med ett brinnande intresse för det vegetariska köket. Emilia arbetar som egenföretagare och kostekonom, och arbetar med olika uppdrag i sin vardag kring mat och måltider. Emilia har erfarenhet av att arbeta inom storkök och har specificerat sig på allergikoster/specialkostmatlagning och har goda kunskaper inom området. Men det söta baket är också en favorit. Besök gärna Emilias hemsida för att läsa mer om hennes företag på www.emiliakonsult.com
Kursledaren har arbetat hos Medborgarskolan under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra vegetariska kurser på Medborgarskolan. Vill du gå en mer omfattande kurs, se bl.a Vegankockutbildning. Se mer info på Medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 17 december 2017
  • Dag och tid: Söndag 11:00-14:45
  • Kurstimmar: 5
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 19303
  • Pris: 1095 kr

Fullsatt

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser