Tillbaka till Matlagningskurser

Laga vegetarisk julmat

Julbordet måste inte bara bestå av dignande feta korvar och maffiga pastejer! Idag fokuserar vi på ett urval av vegetariska rätter med klassiska julsmaker.

Innehåll
Med ekologiska produkter så långt det är möjligt lagar vi lakto-ovo vegetariska recept för julbordet, och provsmakar här tillsammans det vi lagat.

Upplägg
Genomgång av recept, råvaror, processer och utrustning. Mycket prat om ingredienser och tekniker. Alla lagar av allt och du går hem med inspiration för julhelgens matlagning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, ett intresse räcker långt!

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra vegetariska kurser på Medborgarskolan. Vill du gå en mer omfattande kurs, se bl.a Vegankockutbildning. Se mer info på Medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning