Tillbaka till Friskvård

AshtangaYoga/Vinyasa teknik - FRIDAY-FUN! 22/9

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Friday-fun: ”Balans mellan ytterligheter” Vinyasa teknik-workshop - hitta balans i ditt yogautövande.

För att behärska Ashtanga yogans olika sekvenser behöver utövaren kultivera en balanserad approach i sin yoga-träning. Han eller hon behöver utveckla en stark men samtidigt smidig kropp; en stadigt men inte ansträngd andning samt vara disciplinerad men ändå kunna ge sig hän och släppa kontrollen. I den fysiska asana träningen möter yogin alla dessa utmaningar. Syftet med yogautövandet på mattan är att genom repetition öva och träna kropp, andning och sinne till att uppnå stabilitet och balans i vardagen utanför yogamattan. De yogiska texterna säger:
"Den Yogi som uppnått perfektion i den tredje grenen (av Ashtanga yogas åtta grenar) – asana - har frigjort sig från mentalt skräp förblir lugn och balanserad”
Det betyder att den som är stabil i Asana, som har en stark och frisk kropp, också med större sannolikhet har balans i sinnet och sinnesro. Detsamma gäller för andningen – dvs en stabil och kontrollerad andning leder till ett stabilt sinne, medan en oregelbunden, ostadig andning följs av ett splittrat sinne.
Denna workshop utforskar hur vi kan hitta balans i vårt yogautövande och rent bokstavligt provar vi balanspositioner av olika svårighetsgrad. Deltagarna leds genom en särskilt sammansatt yogasekvens där de får utforska nödvändigheten av balans mellan styrka och smidighet och samspelet mellan andning, dristhi (fokus) och bandha (kroppslås).
Workshopen kommer att innehålla både ansträngande och mindre ansträngande delar.

Antalet platser är begränsat, föranmälan krävs.

Workshops går som en serie där man med fördel går alla gångerna men man kan också bara välja ett eller några av tillfällena.
160 kr/ tillfälle. Inga Säsongskort gäller för workshops! Endast 10 klippkort och ordinarie pris.

FÖRKUNSKAPER
Den är öppen för alla nivåer av yogautövare utom helt nybörjare.

KURSLEDARE
Workshopen undervisas av Isabella Nitschke, auktoriserad Ashtanga Yoga-lärare (nivå II) av KPJAYI, Mysore.
Läs mer om Isabella på www.ashtangayogaml.se

KURSMATERIAL
Yogamatta och filt finns i lokalen.

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du kan röra dig i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan kursen. Stäng gärna av mobilen innan du kommer in i lokalen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan