Tillbaka till För kropp och själ

Skratterapi

Skrattet är en kraft som finns inom oss sedan vi föddes, och på vägen har vissa tappat bort det. När var det sist du verkligen skrattade? Den här kursen kommer att gå ut på att finna din glädje och hitta skrattet i din vardag. Skratterapi är en fysisk övning som kombinerar fritt skratt med djupandning. Ett gott skratt förlänger livet.

INNEHÅLL
Kursen kommer att bestå mycket av rörelser, djupandning, klappa händerna, mingla runt i rummet med ögonkontakt och framför allt skratta samt att vi kommer att använda oss en hel del utav barnasinnet och skrattövningar med eller utan musik. Genom att man frivilligt vill börja skratta utan att ha sinne för humor och utan att skratta åt något eller någon så kommer man till sitt äkta skratt ’’fake it til you make it’’, som gör att man blir glad genom övningar, djupandning och ögonkontakt. I skratterapi tänker man inte medvetet, man bara är i rörelserna och andningen.

UPPLÄGG
Kursen hålls varje vecka.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Gong har en bakgrund som rättsadvokat i England och har även arbetat i börsnoterade bolag som jurist i England, Malaysia och Singapor. Gong har stor erfarenhet av arbete som kursledare på Medborgarskolan där hon har arbetat sedan 1986 i framförallt engelska. Under hennes resor till Maylaysia de senaste åren har Gong gått utbildning i skratterapi och vill gärna dela med sig av kunskapen om att hitta tillbaka till det befriande skrattet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Eventuellt kompendium ingår i kursavgiften.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail före kursstart. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Lidköping., Sockerbruksgatan 1, Entré G, LIDKÖPING (Karta)
  • Ledare: Gong Gong Johansson
  • Start: den 1 oktober 2017
  • Dag och tid: Söndag 16:30-17:15
  • Kurstimmar: 5
  • Tillfällen: 5
  • Kursnummer: 18596
  • Pris: 495 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Lidköping. LIDKÖPING

Sockerbruksgatan 1, Entré G, 53140 LIDKÖPING
Telefon: 0510-208 00

Medborgarskolan Lidköping
Sockerbruksgatan 1 A
53140 LIDKÖPING

0510-208 00
lidkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Lidköping

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0510-208 00

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017