SEO - Sökordsoptimering

Har du kommit igång med digital marknadsföring och vill utveckla din närvaro online? Genom att arbeta med sökordsoptimering ökar du din synlighet på internet och hamnar högre upp i söklistorna på de stora sökmotorerna. Syns man inte, finns man inte!

Innehåll
Oavsett om du vänder dig till företag eller privatpersoner är det bra att komma högt upp i sökresultaten hos de största sökmotorerna så att dina kunder enkelt kan hitta till din webbplats. Att arbeta med SEO är därför viktigt för att säkerställa ditt företags synlighet på just internet. Genom att göra en sökordsanalys hittar du vilka ord som är viktiga att synas under och som kommer att ge resultat för ditt företag. Under kursen kommer Du kommer bland annat lära dig med om:
• Identifiera rätt sökord
• Strategier för att bygga länkar
• Optimera din webbplats
• Öka trafiken till din webbplats
• Viktiga tekniska möjligheter och begränsningar

Under kursen lägger vi fokus på att utveckla din förståelse för vikten av digital marknadsföring och vilka resultaten kan bli av att synas på internet. Du som kursdeltagare har möjlighet att vara aktiv i undervisningen och ställa frågor som du undrar över.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan fem veckor i rad på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. Om gruppen och kursledaren önskar finns möjlighet att förlänga kursen med extra kurstillfällen.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursledaren lämnar information om rekommenderat kursmaterial innan kursen startar. Ta med din bärbara dator så att du själv kan prova de olika verktygen. Möjlighet att låna dator på Medborgarskolan finns, meddela detta vid anmälan.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper. Kursen vänder sig till dig om vill lära dig mer om hur man med hjälp av sökordsoptimering ökar din synlighet online.

Bra att veta
Du får en faktura/kallelse skickad till din angivna e-postadress innan kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0346-162 50

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare