Tillbaka till Företagsekonomi

Starta eget företag

Drömmer du om att starta eget företag? Eller har du en företagsidé som du vill förverkliga? Tillsammans med vår erfarna kursledare får du förståelse för företagarens villkor samt de kunskaper som krävs för att driva ett eget företag. Under utbildningen har du även chans att utveckla både din affärsidé och din affärsplan.

Innehåll
I kursen får du lära dig om:
- Affärsidé
- Affärsplan
- Grundläggande ekonomi,
- Olika företagsformer
- Registrering av företag, skatter och avgifter, budgetering, finansiering och juridik
- Marknadsföring i småföretag
- F-skatt
- Deklaration och bokslut

Upplägg
Denna kurs omfattar 30 studietimmar och innehåller en variation av teoretiska och praktiska moment. Som student har du 10 procent rabatt på kursavgiften mot uppvisade av Mecenat eller Studentkort. Rabatten är personlig och kan ej överlåtas.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs men utbildningen passar dig som har intresse, motivation och förutsättningar för att verka som företagare.

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen kommer vi att arbeta med material som är framtaget av ledaren.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 procent rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Som lämpliga fortsättningskurser kan vi rekommendera att du i framtiden går våra kurser i:
-Bokföring Visma SPCS nivå A-C
-Excel

Bra att veta
Som student har du 10 procent rabatt på kursavgiften mot uppvisade av Mecenat eller Studentkort. Rabatten är personlig och kan ej överlåtas.

I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl dig här” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan