Tillbaka till Blåsinstrument

Saxofon - Fortsättning, nivå 7-8

Saxofonens ton kan vara glödande sensuell eller kall och kylig. Gehörsspel, improvisationsövningar och spel efter noter.

Innehåll och mål
Vi fortsätter med gehörsspel, improvisationsövningar och spel efter noter. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att öva hemma mellan gångerna.

Förkunskaper
Du bör ha notvana och instrumentkännedom, minst 6-7 terminers förkunskaper eller motsvarande. Vi har flera olika nivåer på grupperna, och din utveckling är individuell. Gruppindelning sker i samråd med ledaren.
Är du ny i gruppen vill vi gärna att du berättar vid din anmälan hur mycket du spelat tidigare, om du spelar något annat instrument och om du kan noter.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/meodisk utveckling.

Kursmaterial
Material sammanställt av läraren med utgångspunkt i gruppens behov. Du har med dig din egen saxofon.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare och hur mycket tid du kan lägga på att öva.

Bra att veta
Både alt- och tenorsax går bra.
Det går att hyra sax bland annat på Blåsspecialisten Näslund AB Wallingatan. 08-411 29 29 eller hyra/köpa hos Selma Music i Uppsala.
http://www.selmamusic.se/instrumentuthyrning

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Vill du lära dig spela gitarr, cello eller kanske sjunga i kör? Välkommen att utveckla din musikaliska talang hos oss!

Musik- & sångkurser

Läs om Marianne som går både på Gitarrkurs och Spela i band – blues.

Marianne Forsell, deltagarintervju

Andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer. Välj mellan terminskurs eller workshop.

Munspel

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Spela i band