Tillbaka till Fotografi och film

Levande makrofotografering

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Oavsett om du kryper runt i en blomstrande sommaräng eller sitter hemma vid köksbordet med en blomma, kvist eller sedel öppnar sig en ny värld när du ägnar sig att fotografera med makro. Genom att bemästra makro kan du skapa bilder med helt otroliga detaljer.

Innehåll
Du lär dig hur du ska tänka för att ta en bra bild i makro och får under kursens gång verktyg att hantera utmaningen i att fotografera i en värld som vi många gånger missar med blotta ögat. Du lär dig skapa intressanta motiv där enbart din fantasi sätter gränser. Vi fokuserar på tekniken stacking som tillåter dig att tänja på gränserna för dynamiska makrobilder. Du kommer även att lära dig:
• Vilka motiv som lämpar sig för makro
• Stackning som teknik för dynamik
• Vinklar och perspektiv
• Kamerans inställningar för olika motiv och förutsättningar

Delar av kursen sker utomhus då vi förflyttar oss mellan olika intressanta fotomiljöer. Mellan sammankomsterna fotograferar du på egen hand och på kurstillfällena ges möjlighet till diskussion kring bilderna.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tre veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du kan hantera din kamera med du behöver inga förkunskaper i makrofotografering.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig din fulladdade kamera och eventuellt minneskort. Det är viktigt att du har en kamera med makrofunktion eller makroobjektiv. Om du saknar detta kan du införskaffa makrotuber.

Bra att veta
Klä dig efter rådande väderlek eftersom att vi kommer att genomföra några moment utomhus.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0346-162 50

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning