Tillbaka till Personlig utveckling

Introduktionskurs i meditation

Meditation är grunden till välbefinnande och du kan genom att meditera lösa vardagliga problem på ett bättre sätt, förbättra din koncentrationsförmåga och bli en lugnare och mer harmonisk person. Du reducerar på så sätt stress och ökar förståelsen för omgivningen.

Innehåll
Du lär dig att slappna av och samtidigt finna fokus för att bli mer harmonisk. Denna introduktionskurs ger dig inblick i hur du med hjälp av meditation kan reducera påverkan av stress och med hjälp av enkla verktyg hantera vardagen på ett smidigare och mer harmoniskt sätt.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i två veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Bär bekväma kläder som du enkelt kan röra dig i. Ta med ett liggunderlag, en filt och vattenflaska.

Bra att veta
På denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag, friskvårdskuponger eller Actiway. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din anmälan.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor