Tillbaka till Streetdance

Locking, varannan vecka

  • Känn puls och energi
  • Uttryck din personlighet i dansen
  • Utmana dig själv och ge allt

Locking är en dansstil som uppkom i USA där det handlar om att låsa rörelser, dvs "locka" dem. Dansstilen är humoristisk och bjuder därför på mycket glädje och ploj. Lockingen har många olika grundsteg som sätts samman i olika kombinationer och självklart tillåts sin egna prägel i dansstegen. En snabb dansstil med mycket groove och skratt!

Innehåll
Med hjälp av dansen utvecklar du din styrka och kroppskontroll samt bygger på ditt självförtroende. Du lär dig grundteknikerna i Locking samt att groove:a. Locking dansas till Funkmusik, så som t.ex James Brown.

Upplägg
Kursen går en gång varannan vecka under sex sammankomster på samma veckodag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna danskurs riktar sig till dig som är nybörjare och inte har dansat locking tidigare.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Bär kläder och skor som är bekväma att dansa i.

Bra att veta
På denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag, friskvårdskuponger eller Actiway. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din anmälan.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor