Tillbaka till Dans

Bollywood, varannan vecka

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Bollywood är en färgglad och fartfylld dans som ger dig en inblick i Indiens filmindustri. I dansen använd er man flitigt ögon, hals, händer, fingrar och fötter för att förmedla en känsla eller bygga upp en berättelse. Bollywood är en rolig dansstil med mycket ansiktsuttryck!

Innehåll
Du lär dig grundsteg, rörelser och även koreografi, improvisation och show. Koreografin är enkel och grundläggande och vi dansar till musiken. Med hjälp av dansen stärker du dina rygg-,mage- och höftmuskler och får en mjukare och rörligare kropp.

Upplägg
Kursen går en gång varannan vecka med sex sammankomster på samma veckodag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 60 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna danskurs riktar sig till dig som är nybörjare och inte har dansat tidigare.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi dansar barfota och i gärna färgglada bekväma kläder. Du får mer information om passande klädsel vid första tillfället.

Bra att veta
På denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag, friskvårdskuponger eller Actiway. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din anmälan.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare