Tillbaka till Övrig Musik

Uppräcksfärd i musikens värld - senior

Beethoven, Mozart, Bach och Haydn är några av den klassiska musikens stora kompositörer som försett oss med storslagna stycken. Den klassiska musiken har funnits med oss från den tidigaste musikaliska ton till dagens moderna samhälle.

Innehåll
Vi lyssnar tillsammans på klassiska stycken som vi sedan analyserar och pratar om. Vi diskuterar musikteori och olika kompositörers verk och fördjupar oss i musikens värld. En sakkunnig kursledare leder oss igenom kursen och bidrar med sin kunskap inom klassisk musik.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sex veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper men ett intresse för klassisk musik.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan