Tillbaka till Redovisning och beskattning

Bokföring, grundkurs

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Bokföring är en bra grund att ha med sig om man funderar på att starta ett eget företag. Att ha kunskap om bokföringslagen, kontoplaner, kontosystemets uppbyggnad och funktioner samt olika redovisningsprinciper är en otrolig tillgång som skapar förståelse för företaget.

Innehåll
Du lär dig bokföringens grunder och får en förståelse för ekonomin i ett företag. Vi går tillsammans i gruppen igenom den dubbla bokföringens principer, kontosystemets uppbyggnad och funktion. Du får även lära dig att praktiskt sköta den löpande bokföringen liksom redovisning av moms, skatter och arbetsgivaravgifter. I slutet av kursen är målet att du har tillräckligt med kunskaper för att klara av den löpande bokföringen i ett mindre företag.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. I kursen använder vi oss av boken Bokföring från början och tillhörande med ISBN-nummer: ISBN: 9789147099030. Boken finns att beställa på bland annat Bokus.com samt Adlibris.com.

Bra att veta
Ta med dig din egna bärbara dator, med bokföringsprogrammet VISMA installerat, till de sammankomster där vi arbetar med praktisk bokföring.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan