Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till För kropp och själ

Stresshantering, en hållbar vardag

Livspusslet kan i dagens samhälle ibland kännas omöjligt då vi arbetar allt mer samtidigt som vi ska vara närvarande i det privata livet med barn och familj, träning och sociala tillställningar. Vi glömmer allt för ofta bort oss själva, vårt välbefinnande och att lyssna på kroppens signaler.

Innehåll
Du lär sig skapa en bättre struktur i din vardag för att på så sätt kunna minska närvaron av stress och oro. Genom att förstå din stress och dess följder kan du lära dig att hantera den och motverka dess följder så som sömnproblem och koncentrationssvårigheter Du ökar din medvetenhet om dig själv och ges konkreta verktyg för att kunna hantera och minska din stress och oro. Kursledaren coachar och guidar dig och övriga deltagare i gruppen inom ämnet och fyller på din verktygslåda med enkla metoder som kan förbättra din vardag.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan med en veckas uppehåll efter första sammankomsten. Kursen omfattar totalt fyra sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursmaterial
Kursledaren rekommenderar lämpligt kursmaterial vid första kurstillfället.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Du får en faktura/kallelse med definitivt startdatum skickad till din angivna e-postadress.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare