Tillbaka till Övrig Musik

Ur operavärlden

Opera är en musikgenre som kom ur den italienska renässansen på 1500talet. Denna form av musikteater är väldigt populär än idag och de stora operahusen runt om i välden lockar varje år miljontals besökare.

Innehåll
Du lär dig om hur operan uppkom, hur genren uppstod och vilka som från början grundade operan. Vi lyssnar tillsammans på kända operastycken och går sedan igenom styckets uppbyggnad och mening. Vi disskuterar kring genren och lyfter olika frågeställningar . En sakkunnig kursledare leder oss igenom kursen och bidrar med sin kunskap inom operavärlden.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sex veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan