Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsdesign

Önskar du förändring i din trädgård eller har du kanske just blivit med trädgård och behöver nyanlägga eller ändra om? Med grunderna i trädgårdsdesign och en bra analys av de befintliga förutsättningarna kan du enkelt skapa en trädgård där alla fem sinnen trivs.

Innehåll
Kursen ger dig övergripande kunskap i hur du skapar och designar din drömträdgård. Vi pratar om växtval, rabattformer, placeringar och övar ritteknik för att kunna skissa fram våra planer. Du får tips och idéer på hur du skapar en lummig trädgård med lugn för både kropp och själ. Vi tittar även på trender och stilar samt gör besök i några inspirerande trädgårdar. I slutet av kursen har du din egen portfolio över ditt fiktiva trädgårdsdesignprojekt.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under fem sammankomster på samma veckodag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för skissmaterial och studiebesök tillkommer.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor