Tillbaka till Bild- och formkonst

Måla med struktur

Att måla både rofyllt och roligt för dig med både konstnärsdrömmar och viljan att skapa. Våga doppa penseln i färg och använda olika typer av material för att skapa ditt egna kreativa konstverk.

Innehåll
Du lär dig släppa dina begränsningar i ditt målande och introduceras till olika tekniker och metoder utöver det faktiska målandet. Vi provar olika material så som spackel och tyger men även andra typer av material. Praktik och teori växlas med varandra och ledaren guidar dig steg för steg tills du känner dig trygg i ditt eget skapande. Du får bland annat lära dig mer om:
. Olika material
. Strukturer
. Skapa ljus, skugga och volym
. Bildkomposition mm.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fyra veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna kreativa målarkurs riktar sig till både dig som inte målat tidigare men vill prova på ett fritt skapande inom måleri samt till dig som har målat tidigare. Alla är välkomna!

Kursledare
Denna kurs leds av Kis Löfvall. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material ingår inte i kursavgiften utan betalas på plats direkt till kursledaren. På plats vid första kurstillfället finns färdiga pannåer i olika storlekar med och utan spackel, två olika sorters spackel, sand att blanda i färgen, tygbitar mm. Du behöver ta med oljefärger, penslar och andra material du önskar använda dig av.

Bra att veta
Du får en faktura/kallelse med definitivt startdatum skickad till din angivna e-postadress.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor