Tillbaka till Skrivarcirkel

Poesi - analysera och skriv

Poesi är konsten att skriva dikter, litterära verk som är avsedda att läsas eller reciteras. Låt dig inspireras av de stora poeterna och vackra verk för att få fart och kreativitet i dina egna verk

Innehåll
Du får ta del av och analysera verk från olika kända poeter som främst var aktiva under 1900-talet. Vi disskuterar tillsammans i gruppen och går bland annat igenom metaforer, liknelser, onomatopoesi och allitteration. Du lär dig olika tekniker för att analysera och för att skriva poesi som vi sedan applicerar på egna verk. Med vår nyfunna kunskap låter vi kreativiteten ta plats och inspireras av varandras dikter.

Upplägg
Kursen går en gång varannan vecka under fem sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig din bärbara dator och laddare. Om du föredrar att skriva på papper, ta med dig block, penna och suddgummi.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkoden som finns på din kallelse.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan