Tillbaka till Företagsekonomi

Aktier och fonder - grundkurs

Aktiemarknaden är både en regional, svensk och en världsomfattande företeelse. Med de grundläggande kunskaperna som behövs för att komma igång med ett långsiktigt, regelbundet och lönsamt kan du enkelt skapa ditt egna sparande i aktier och fonder.

Innehåll
Du lär dig hur du ska gå tillväga för att skapa en aktieportfölj, förvalta och sälja aktier. Du lär dig även analysera och utvärdera enskilda aktier för att dina aktieplaceringar ska bli så framgångsrika som möjligt. Vi pratar om aktier och fonder som sparform och du får tips kring en aktiv portföljförvaltning.
Vid kursens slut har du fått en god inblick i hur du kan fatta köp och säljbeslut av fonder och andra placeringsformer samt hur du utför en deklaration av aktieaffärer.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under sex sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Dag Källvik har under 20 år lett aktiekurser för såväl privatpersoner som större företag. Privat är han del av valberedningen för Aktiespararnas Riksförbund och Aktiespararna Göteborg Väst. Dag är idag anställd inom två aktiebolag för att sköta placeringarna. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi använder oss av Aktie- och Fondhandboken med ISBN: 9789189212336. Du beställer din bok enklast via bokus.com.

Bra att veta
Du får en faktura och kallelse med definitivt startdatum skickad till din angivna e-postadress.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning