Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Företagsekonomi

Aktier - fördjupningskurs

Aktiemarknaden är både en regional, svensk och en världsomfattande företeelse. Med de grundläggande kunskaperna som behövs för att komma igång med ett långsiktigt, regelbundet och lönsamt kan du enkelt skapa ditt egna sparande i aktier.

Innehåll
Du lär dig mer om att köpa, förvalta och sälja aktier. Tillsammans i gruppen behandlar vi möjligheter och risker samt pratar om portföljtänkande och aktievärdering. Vi pratar om aktier som sparform och du får tips kring en aktiv portföljförvaltning. Vi analyserar och utvärderar företag och enskilda aktier som vi är intresserade av att veta mer om.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under fyra sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du har tidigare gått en grundkurs i aktier och fonder eller besitter motsvarande kunskap.

Kursledare
Dag Källvik har under 20 år lett aktiekurser för såväl privatpersoner som större företag. Privat är han del av valberedningen för Aktiespararnas Riksförbund och Aktiespararna Göteborg Väst. Dag är idag anställd inom två aktiebolag för att sköta placeringarna. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi använder oss av Aktie- och Fondhandboken med ISBN: 9789189212336. Du beställer din bok enklast via bokus.com.

Bra att veta
Du får en faktura och kallelse med definitivt startdatum skickad till din angivna e-postadress.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor