Våra elever

Ulrika Thorstrand, Trädgård

Ulrika Thorstrand jobbade med färgsättning, dekormålning och inredning i det egna företaget och fick ofta förfrågningar om hon kunde utföra trädgårdsarbeten också. Hon bestämde sig för att gå en trädgårdsutbildning för att kunna bredda verksamheten.
 - Visst hade jag intresse sen tidigare, men inte riktigt kompetensen. Jag kände att jag behövde mer på fötterna för att kunna ta mig an den typen av jobb.
 På utbildningen insåg hon att mycket kunskap krävs redan innan växterna kommer i jorden om utgången ska bli lyckad. Det är långt ifrån bara kombinationen som räknas.
 - Jordmån är en sak, men lika viktigt är var man ska gräva hålet. Trivs växten i norr- eller söderläge och står det något träd intill och skuggar?
 Trädgårdsarbete tycker hon känns givande både för att hon får skapa något tillsammans med kunden och för att resultatet lever kvar och växer på egen hand. Att arbeta fysiskt trivs hon bra med även om det många gånger är tungt.
 - Man slipper ju gå och träna! säger hon med ett skratt.sdesigner, trädgårdsmästare eller landskapsarkitekter med bred erfarenhet i ämnet trädgård.