Att vara kursledare

Att vara kursledare i Medborgarskolan är ett stimulerande och kreativt arbete. Du möter positiva och engagerade kursdeltagare i alla åldrar, som hela tiden vill lära sig mer. Samtidigt får du möjlighet att utveckla dig själv och ditt intresse genom att vara ledare för andra.

Kursledare får utbildning

Vi erbjuder dig pedagogisk stimulans och utveckling genom våra olika ledarutbildningar. Utbildningarna leds av kvalificerade pedagoger med lång erfarenhet. Våra ledarutbildningar sträcker sig från basutbildningar i pedagogik och metodik till personlighetsutvecklande kurser i till exempel kroppspråk och retorik. Utbildningarna är kostnadsfria för alla våra kursledare

Ämneskonvent för kunskap och inspiration

Utöver de ledarutbildningar som erbjuds alla kursledare anordnar vi olika ämneskonvent. I konventen träffas kursledare inom ett ämne från hela landet. Syftet med konventen är att lära sig mer om det aktuella ämnet och att finna ny inspiration. Såklart spelar gemenskapen med andra ledare en viktig roll, den ger möjlighet för erfarenhetsutbyte och självklart, du har roligt tillsammans med andra som delar ditt intresse!

Danskonvent i Göteborg 25-26 augusti

Ett exempel på ett ämneskonvent är danskonventet i Göteborg som hölls i slutet av augusti. 53 kursledare från hela landet deltog i olika workshops och föredrag. Deltagarna kunde till exempel prova på olika danser som Bollywood, Streetdance, Feminine Vibe och Jazz (med Jennie Widegren tidigare BouncE Streetdance Company).

Föredragen som gavs handlade om "Inspiration i barndans", "Att bygga en dansklass och göra den lustfylld" samt "Hur du fångar din publik".

Bilder från danskonventet

Kursledare i dans
Kursledare i dans
Kursledare i dans Kursledare i dans
Kursledare i dans