Dans för välgörande ändamål

26-27 maj anordnade Medborgarskolan Kulturama Preparandum den årligt återkommande dansshowen på Konserthuset i Växjö. En del av intäkterna från showen går till Svenska FN-förbundets kampanj Flicka.

Föreställningen som gavs heter "Kulturamas Kabaret – en känslokavalkad”, en show där olika känslor gestaltas via dansen. En av känslorna är till exempel "Ilska" där dansen består av lite hårdare Hiphop-rörelser och frustrerat skrikande dansare. En annan dans visar "Nervositet" i form av en ung dansares första danslektion med danslärarens vakande öga över sig.

– Publiken var lyrisk och tyckte att det var den bästa dansuppvisningen vi någonsin gjort, säger Sussi Lundborg på Kulturama preparandum.

Pengar till välgörande ändamål

Medborgarskolan samarbetar med Svenska FN-f��rbundet och en del av intäkterna går till kampanjen Flicka.

– Vi har en stor del flickor hos oss och dansen skänker så mycket glädje för dem, därför vill vi ge något till flickor som inte har det lika bra ute i världen, säger Sussi Lundborg.

Om kampanjen Flicka

På många håll i världen utsätts flickor och unga kvinnor för en systematisk och förödande diskriminering. Flickor anses i många kulturer vara mindre värda än pojkar och i familjer med begränsad ekonomi är det i regel just flickor som nekas skolgång, hälsa och skydd.

När flickor får tillgång till information och utbildning påverkas hela samhället i en positiv riktning. Svenska FN-förbundet vill med kampanjen Flicka öka kunskapen om flickors utsatta situation i världen och samlar in pengar till utvalda FN-projekt som stärker flickors rättigheter och möjligheter.
Läs mer om kampanjen på Svenska FN-förbundets webbplats

Mer information

Besök Kulturama Preparandums webbplats

Sussi Lundborg
Medborgarskolan Växjö, Kulturama Preparandum
Tfn: 0470-500153