Drömmar blir sanna

Gå upp på scen. Spela sina egna låtar och mottas av applåder och jubel från en musikälskande publik. Det är drömmen för många oetablerade band. Gamrocken gör dem till verklighet.


General knas
var ett av banden som spelade på Gamrocken i Ludvika förra året. Är ditt band med nästa år?

För många band är det ett stort steg från replokalen till scenen. Men tack vare Gamrocken ger Medborgarskolan varje år ett fyrtiotal oetablerade band chansen att möta sin publik.

– På vår festival får banden göra en riktigt bra spelning, på en ordentlig scen, med proffsiga tekniker och inte minst en bra publik, säger Alexander Högbom, en av arrangörerna av Gamrocken.

Det är en tvådagars festival som äger rum i Ludvika varje augusti där band kan testa på live-livet. Festivalen har funnits i fyra år och stadigt vuxit. I år siktar man på en publiksiffra på 2 000 och omkring 40 band från hela Sverige.

– Vi har tre scener där olika band avlöser varandra från fyra på efter-middagen till två på natten. Alla har 30 minuters speltid, och det spelar ingen roll vilken musikstil man har el-ler hur bra man är, alla är välkomna, säger Alexander Högbom.

Dessutom är Gamrocken ettutmärkt tillfälle att mingla med likasinnade, skaffa kontakter i mu-sikbranschen, snacka musik och vem vet, kanske ordna ännu fler gig.

– Det är viktigt att det finns ar-rangemang som inte bara är för yrkesmusiker och coverband. Vi vill bredda musikintresset bland unga, och då är en festival med oetablerade band perfekt.

Alla som ansluter sig till Medborgarskolan kan vara med. De får inget gage, men de får hjälp med resa och logi. Och en häftig upplevelse, lovar Alexander Högbom.

Text: Sofia Eriksson Foto: Jonas Karlsson