Goda hälsoeffekter av Yoga

Yogans hälsoeffekter är många, speciellt yoga som helhet, då man fokuserar på både det fysiska och det mentala, vilket är meningen med all yogautövning.

yogans hälsoeffekterAvslappning

Yoga utövas i lugna sköna miljöer vilket i sig har en tydligt avstressande effekt.

Du kommer ner i varv och blir betydligt mer närvarande i nuet. Det ökar medvetenheten och känslan för vad kropp och sinne verkligen vill ha och behöver. Detta tillstånd är en bristvara för många i dagens samhälle, och utan det så kan vi bli utmattade.

Ökad rörlighet i kroppen

Yogans fysiska övningar och kroppspositioner ger kroppen en ökad rörlighet och smidighet. Vissa positioner och vridningar masserar naturligt de inre organen så syresättning och blodcirkulation ökar.

Andning

Andningsövningarna hjälper kroppen att syresätta blodet samtidigt som du blir avslappnad, balanserad och lugn. Andningen har en stor inverkan på flera system i kroppen.

Mentalt fokus

Meditativt fokus är nyttigt och positivt för hjärnan, det är uppbyggande, stärkande, energigivande och ger en återhämtning som till och med är mer effektiv än bara sömn.

Mindfulness och meditation ökar din medvetenhet, inte bara inåt i dig själv utan även utåt mot omvärlden och hur yttre omständigheter påverkar dig och dina känslor. När du blir medveten så har du också möjligheten att förändra.