Plojkursen: Tillbaka till framtiden - med nya iTimeTravel

Har du alltid undrat hur det skulle vara att segla med vikingarna, rida med Crazy Horse eller festa med Kleopatra? Nu kan du äntligen stilla din nyfikenhet! Vi lär dig funktionerna i splitternya, elektroniska tidsförflyttningsenheten iTimeTravel (tilläggskomponent till smartklockan iTime) och hur du smidigt surfar mellan olika tidsåldrar.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
Vi varvar teori med förberedande flygövningar i simulator. Vi tränar nödvändiga överlevnadstekniker i extra svåra situationer, såsom bland annat vid potentiell urtid och möte med dinosaurier samt vid sjöslag med pirater i Karibiska havet. Vi tittar även på några avsnitt av MacGyver för att få bra tips och öva upp vår uppfinningsrikedom. Vid näst sista kurstillfället gör du en kortare tandemresa tillsammans med din kursledare och sista gången förflyttar du dig till valfri destination på egen hand.

Bra att tänka på
Undvik att tappa din iTimeTravel under resan, och se till att du alltid har extra batteri med dig, då du utan den inte kan ta dig tillbaka.

FÖRKUNSKAPER
Goda fingerfärdigheter och stadighet på handen är en fördel samt vana vid fartfyllda åkattraktioner på nöjesfält.

KURSLEDARE
Vetenskapsmannen och upptäcktsresanden Indiana Johansson har gedigen erfarenhet av resor i främmande miljöer och kulturer och guidar dig genom tänkbara situationer och möten.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Ta med din egen iTimeTravel samt flygarmössa och tätslutande skyddsglasögon. Vanliga skidglasögon eller cyklop fungerar utmärkt. Tidsenliga kostymer finns vid önskemål att köpa på Buttericks.

Kursbok är ”Jorden runt på 80 dagar” av Jules Verne, pris ca 200 kr på Bokus.