Låt tillägnad Afrikas flickor

Crossfire, med frontfiguren Rigo Pencheff, släpper tillsammans med den somaliska sångaren Dahir singeln "Salalaa". Med singeln tar Crossfire nytt grepp med sitt unika sound där modern västerländsk musik denna gång mixas med klassisk somalisk sång och engelsk rap. Videon spelades in på den årliga, internationella och somaliska fotbollsturneringen i Tensta. Crossfire tillägnar låten till Afrikas flickor i samarbete med Medborgarskolan.

Inspirationen till nya singeln "Salalaa" kommer från Rigos engagemang för Afrika. Tanken är att singeln blir första låten till en kommande samlingsskiva där Crossfire, Rigo och andra artister dedicerar varsin låt och intäkterna oavkortat går till föräldralösa flickor i byn Garissa i nordöstra Kenya.

Den somaliska artisten Dahir har ett speciellt sound då han blandar somalisk musiktradition med samtida musikstilar. Samarbetet med Crossfire resulterar i singeln "Salalaa" som även är producerad av Cristian "Cribs" Pencheff, Rodrigo "Rigo" Pencheff och Rob Wåtz (Rob N Raz).

Den kommande skivan produceras med stöd av Medborgarskolan som har ett starkt engagemang till Garissa. Medborgarskolan har sedan 2011 har ett samarbete med Carl-Axel och Monica Ekmans stiftelse, som i byn Garissa i Östra Kenya startat barnhem, sjukhem och skola där hundratals föräldralösa flickor får en chans till en start i livet.