Med passion för soul och gospel

I höst leder Don Sanders en av Sveriges få gospelkörer med rötter i Louisiana i södra USA! Det räcker med en blick på Don för att förstå att den här kören kommer att präglas av hans starka personlighet och passion för musik.

Den här kören kommer att sätta världen i gungning. Don har alltid älskat musik, sång och dans. Han är född och uppväxt i Leesville i Louisiana, som ligger i en del av USA känt för starka musikfästen som New Orleans, Memphis och Nashville.

Dons musikaliska karriär började med kören Johnson Temple C.O.G.I.C. Det var den kyrkan som alla ville tillhöra för där bjöds det alltid på underhållning och skön sång. Efter studenten blev Don antagen till Young America Showcase och var även sångare och frontman för två olika rock- och r&b-band, Freedom Jam och Freefare. Med dessa band turnerade han runt i USA och Kanada tio månader om året i flera år. Don har producerat låtar för många olika artister i USA och producerar även egen musik. 1996 gifte han sig med en tjej från Varberg och för tre år sedan flyttade de till Sverige. Don har har en gedigen erfarenhet av körsång. Dons egen kör kommer att sjunga en blandad repertoar med både typiska gospelsånger och låtar inom musikgenrer som soul, pop och rock.

Hela upplevelsen kryddas med en enkel koreografi av klapp och steg som ger den där genuina gospelkänslan från amerikanska södern. Don är övertygad om att vem som helst kan lära sig och inbjuder alla som vill att sjunga tillsammans med honom – med den glädje som gospel symboliserar.

– Jag har haft förmånen att växa upp med och ägna mig åt musik i hela mitt liv, säger Don. Nu vill jag låta glädjen och kärleken jag känner för musik smitta av sig till min omgivning.