”När ditt språk växer gör också din värld det”

Det bästa med att vara lärare är att jag själv lär mig så oerhört mycket genom mötet med alla de människor jag träffar inom skolvärlden. Medborgarskolan har en humanistisk människosyn och sunda värderingar vilket är viktigt för mig. När jag började kände mig direkt välkommen på ett avslappnat sätt.

Hur kommer det sig att du blev lärare
Jag tycker om att arbeta med människor och ville kombinera det med mitt intresse för de ämnen jag undervisar i t.ex. svenska. Utöver att jag är utbildad och legitimerad gymnasielärare i svenska och filosofi har jag dessutom en journalistutbildning men som journalist har aldrig arbetat då jag efter dessa studier kände att det var läraryrket som lockade mest. Det bästa med att vara lärare är att jag själv lär mig så oerhört mycket genom mötet med alla de människor jag träffar inom skolvärlden.

Hur skiljer sig Påhlmans Gymnasium, som tillhör Medborgarskolan, från tidigare skolor du arbetat på?
Jag hade sen tidigare en positiv bild. Medborgarskolan har en humanistisk människosyn och sunda värderingar vilket är viktigt för mig. När jag började kände mig direkt välkommen på ett avslappnat sätt. Jag har jobbat som lärare i tretton år och på flera olika skolor runt om i landet, såväl stora som små. Det som jag tycker utmärker Påhlmans Gymnasium är kombinationen av vänskaplig stämning och nära relation mellan alla som jobbar i verksamheten. Engagerande kunniga lärare med stort engagemang och en trygg studiemiljö för eleverna.

Läs mer om Påhlmans Gymnasium