Ny rockklubb i Falun

Inom Medborgarskolans bandverksamhet Amplified finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, spelningar och coachning.

King Kong - en möjlighet till spelningar

På flera ställen i landet finns det klubbar där band inom Amplified får möjlighet att spela inför publik. Nu öppnar en ny rockklubb i Falun – King Kong.

– Till att börja med kör vi en gång i månaden. King Kong kommer mestadels att innehålla tyngre hårdrock men det kommer även att finnas plats för lite "lättare" band. Men hårdrock är det som gäller, säger Ola Strålin ansvarig för musikverksamheten i Falun.

King Kong har premiär 23 november på Kings Arms. Nästa spelning blir 21 december med Ludvikabandet Spasmodic och ytterligare ett band som inte är spikat än.

Spelningar även i musikhuset

Medborgarskolan i Falun driver musikhuset Bergsprängaren vid Falu gruva. Musikhuset består av en konsertlokal och åtta replokaler som delas av 20 band. I Bergsprängarens konsertlokal arrangeras spelningar sedan tidigare.

– Det är 18-årsgräns på King Kong eftersom arrangemanget hålls på en krog. Spelningarna på Bergsprängaren är däremot öppna för alla och dem kommer vi att fortsätta med, säger Ola Strålin.

Spelning på Bergsprängaren

Mer information

Läs artikel om rockklubben King Kong på dt.se

Bergsprängaren på Facebook

Amplified på Facebook

Kontakt

Ola Strålin
Tfn: 073-955 24 81