Final – Showcase 2011

På lördag den 26 november på Storan i Göteborg äger finalen i Medborgarskolans årliga musiktävling Showcase 2011 rum, med rocklegenden Snowy Shaw som konferencier! Sex utvalda band spelar för publik och träffar nyckelpersoner från musikbranschen.

Showcase är en nationell musiktävling där rock- och popband har chans att bli upptäckta av inflytelserika personer från musikbranschen. Tävlingen pågår i flera etapper med lokala uttagningar, regionfinaler och semifinaler, där deltagande band får feedback, coaching, speltillfällen och inte minst möjlighet att knyta värdefulla kontakter.

Spelar inför branschgrupp

Sex rock- och popband har under året slussats fram för att på lördagens avslutande Showcase spela för publik och en etablerad branschgrupp med representanter från bland annat skivbolag, management, artistbokare och media. Rocklegenden Snowy Shaw kommer att presentera och leda årets Showcase.

– Idén med Showcase föddes i samråd mellan Medborgarskolan och musikbranschen, säger Christer Wolfbrandt, nationellt ansvarig för musikverksamheten i Medborgarskolan. Tanken är att stötta bra band och hjälpa dem att utvecklas och ta sig fram i en snårig bransch.

Har lett till skivkontrakt

Showcase har genomförts två år tidigare. Många av de band som uppmärksammats dessa år har både fått skivkontrakt och genomfört turnéer, däribland ”Wailing Andy and his Electric Mothers” från Kungsbacka och ”Teodoure” från Skövde.

Mycket musik på Medborgarskolan

Den svenska bredden och framgången inom populärmusik vill många tillskriva den kommunala musikskolan, men avgörande är framförallt studieförbundens mångåriga satsningar på lokaler, utrustning och undervisning. Medborgarskolan har årligen bortåt tusen musikkurser i Sverige, från nybörjarkurser i sång och musik, till avancerade kurser och grupper inom rock och pop.

Mer information

Christer Wolfbrandt, Nationellt musikansvarig
Tfn: 0303-18090, 0708-500901

Evenemanget på Facebook