Siranee bloggar om familjen, mat och resor

Siranee vann en iPad i Medborgarskolans bloggtävling. Hon har erfarenhet som cirkelledare i Thaimatlagning hos Medborgarskolan. Siranees blogg handlar om hennes familjeliv med barn, mat och resor. Vi ställde några frågor till henne.

Hur började du med bloggandet?

Det började som en "att resa med barn - blogg" när min lilla familj som består av min sambo och Tilda (då 9 månader) skulle resa runt i 3 månader i Thailand och Malaysia. Då kunde man följa oss och vad man kan tänka på osv. Sedan när vi kom hem utvecklades det till en mammablogg och nu blir det också en matblogg där jag gärna inspirerar mina läsare med min matlagning och inte bara thailändska läckerheter. Jag har även blivit bättre på att fotografera och tävlar gärna med mina matbilder på Instagram.

Vad betyder din blogg för dig?

Min blogg har fått en stor betydelse för mig och blivit en del av min vardag. De som följde mig var min familj och vänner i Sverige, England och Thailand som ville följa vår resa och Tildas utveckling. Sedan har andra läsare också hittat till mig så det är extra trevlig, särskilt mammor eller familjer som har anknytningar till Thailand.

Läser du själv mycket bloggar?

Jag läste inte många bloggar men efter att jag har börjat blogga har jag fått många bloggkollegor. några har jag och familjen umgåtts privat med i Göteborg eller träffat på olika bloggevent.

Får du någonsin idétorka?

Ibland kan jag som många få idétorka eller skrivkramp men oftast är det för att jag kan tycka att jag är dålig av mig, när jag har inte hunnit blogga något en dag eller helg. Det är bäst att skriva om något som man tycker är kul eller vill dela med sig av än att bara slänga upp ett inlägg utan någon tanke bakom. I min blogg ser man mest bilder på Tilda, prylar och maträtter, inte mycket selfie eller dagens outfit :)

Vilken kurs skulle du helst vilja gå?

Det är många kurser jag kan tänka mig gå. Jag gillar att dansa och jag skulle i så fall vilja gå en danskurs med min dotter eller en avancerad matlagningskurs som t ex olika matlagningsteknik för att bli bättre matlagare men även lära mig olika fototeknik som jag kan använda i min blogg då de flesta bilder är tagna av mig.

Vi gratulerar Siranee till hennes iPad och önskar lycka till i det fortsatta bloggandet!