Skådespelaren, clownen och jonglören Thomas Häggström

Hej Thomas!

Thomas Häggström kommer ursprungligen från Sundsvall och är ledare i Teater, både nybörjare- och fortsättningskurser, vid Medborgarskolan Linköping. Thomas har sysslat med teater så länge han kan minnas, är utbildad skådespelare, clown och jonglör. Han är också en av medlemmarna i teatergruppen Teater Imba.

Bild på Thomas Häggström

Hur kommer det sig att du håller på med teater?
När jag var liten kunde jag inte bestämma mig om jag ville bli pilot, detektiv, diktator eller stand-up artist. Sen kom jag på att som skådespelare får jag chansen att spela allt!
Varför ska man gå en teaterkurs?
Utöver att det är så skamligt roligt så har jag en stark tro att kreativt lärande är det bästa. Jag får ofta frågan hur man kan göra rätt och jag blir så glad att varje gång kunna svara att det finns inga rätt eller fel i teater. Tänk om man kunde ta med det tankesättet i resten av livet och inte bara på scen.
Vad lär man sig i kursen?
Du lär dig allt du inte visste att du redan kunde! Allt från "shit jag är rätt rolig ändå" till "mitt sätt att berätta är unikt".
Vad är det bästa med att hålla teaterkurser?
Lönen. Bara skoja. Är skådis, vilken lön?
Nej, det bästa är människorna! Alla som kommer med sin egen unika bakgrund och värderingar som helt plötsligt spelar kärlek eller hat med en främling och som går hem som vänner.
Har du något teaterprojekt på gång?
Många just nu. Dels en ny föreställning med Teater Imba samt barngrupp och möjligen pensionärsgrupp i teater. Och om allt går som det ska, en amatörteaterfestival till våren!

Text: Liv Widmark
Foto: Henrik Ringquist

Vill du gå en kurs i teater? Här hittar du alla våra teaterkurser